Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Hvad er du optaget af lige nu?
– Jeg skriver på en sundheds-, slanke- og styrkebog om sund mad og træning og med tips, tricks og kostplan til dem, der vil af med genstridige kilo. Træningsdelen er baseret på den måde, jeg selv træner på, men for en ordens skyld har jeg fået en professionel træner ind over. Bogen skal udkomme til april.
Nu er det så jule- og snapsetid!
– Ja, og jeg glæder mig. Jeg har 35 typer snaps, der står og trækker derhjemme og løbende er blevet prøvesmagt. De rækker til mange muntre julefrokoster. Hele kulturen omkring en god frokost med smørrebrød er i høj grad en del af vores dna, men desværre lidt i farezonen på grund af brunch og andre nyskabelser. I mine øjne er en god frokost med smørrebrød vigtig at give videre til kommende generationer. Bare det at der ikke behøver at gå natteroderi i den, er rart. Man kan få sig et par snapse midt på dagen og stadig nå at blive klar i hovedet inden aften – og endda komme i seng i ordentlig tid.
Læs også: Annette heick: Vores hus er klar til indflytning - og jul
Hvad er din egen favoritsnaps?
– I den klassiske afdeling er jeg glad for porse og malurt. Skal det være lidt mere sprælsk, laver jeg selv en lækker havtornsnaps med vanilje og rørsukker. Og i anledning af højtiden er det nemt at fremstille en snaps med pift af jul i form af tørret æble.
Hvordan skal du fejre jul i år?
– Vi holder altid jul hos min mor eller hjemme hos os. Min søster og hendes mand er også med, og alle har opgaver og medbringer noget til middagen. Menuen er helt klassisk med and, rødkål og brune kartofler. Og så laver jeg altid en god grønkålssalat med appelsin og granatæble for lige at få det grønne med.