Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Huset, som Mikkel Bredlund, 26 år, havde kig på, blev solgt lige for næsen af ham. Mikkel skulle dog ikke kigge langt for at finde et nyt sted, hvor han gerne ville bosætte sig. For lidt længere nede ad gaden var byens gamle valgmenighedskirke fra 1800-tallet sat til salg
− Når jeg ikke kunne få det hus, jeg først havde set på, så kunne jeg lige så godt gå ”all-in” og købe en kirke. Det er i hvert fald ikke en bolig som alle andre, siger Mikkel.
Som sagt, så gjort. Efter at have talt med sin far om det hele købte han kirken, og foran ham lå et kæmpe arbejde. Kirken havde ikke tidligere været brugt som bolig, så der skulle indhentes byggetilladelse, før han kunne komme i gang.
Læs også: Ole flyttede på plejehjem: Fire af ugens syv nætter sover Margit hos ham
− Jeg vidste slet ikke, hvordan jeg lige skulle komme i gang. Tanken om at bo i kirken var sjov, men da det så blev alvor, og jeg stod som ejer, vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle komme i hus med det her projekt, indrømmer Mikkel.
Heldigvis stod hans far, Lennart Bredlund, straks klar til at hjælpe, og det samme gjorde vennerne. Alt indvendigt skulle graves ud og bygges op på ny, og en førstesal skulle bygges, så ”huset” ikke bare forblev ét stort rum.
− Jeg har været nødt til at love mad og øl til mine venner. Heldigvis er det noget, de godt kan lide, så det var nemt at lokke dem, fortæller Mikkel med et stort smil.
Læs også: Jeg har 20 hunde i mit hus
Der har også været erfaring nok at trække på. Mikkel er selv ved at uddanne sig som klejnsmed, og flere af hans venner er i byggebranchen.
− Jeg er så glad for, at mine venner gider hjælpe mig. Uden deres hjælp var jeg slet ikke nået så langt, som jeg er. Vi har brugt i omegnen af 36.000 skruer, så det har taget sin tid.
Nu regner jeg med, at der kun er et halvt års tid tilbage, før vi er færdige. Det glæder jeg mig godt nok til, understreger han.
Anette Heick: Vores hus er klar til indflytning
Det var ikke kun Mikkels omgangskreds, der fandt det morsomt, han købte kirken.
− Lige da jeg købte den, snakkede folk om, at jeg måtte være skør. Mange tænkte, at det var et umuligt projekt, jeg havde givet mig i kast med. Jeg kan ikke sige dem imod. Jeg har tænkt det samme mange gange.
Selv om mange mente, det var helt tosset, at han valgte at bosætte sig i den spektakulære bolig, har folk alligevel været nysgerrige.
− Jeg har fået besøg af folk, jeg ikke kender, der gerne ville se, hvordan det stod til med hele projektet. Det er hyggeligt. Så har jeg givet dem en lille rundvisning. Folk er kommet flere gange for at være sikre på, at de får hele byggeprocessen med, fortæller Mikkel.
Læs også: Tre mødre byggede hjem til deres handicappede børn
At gøre noget så skørt som at købe en kirke er ikke noget, Mikkel har fra fremmede. Hans far har også altid søsat skøre projekter.
− Min far og mor havde et bryghus på et tidspunkt og for at gøre det mere specielt købte min far et fly, som han ombyggede til en restaurant. Så i lang tid stod der en flyvemaskine i vores baghave, fortæller Mikkel.
I de to et halvt år, der er gået, siden han købte kirken, har han og hans far gået side om side de fleste dage og har i den tid kun holdt i alt fem ugers pause.
− Min far er fantastisk. Jeg er taknemlig for, at han har hjulpet mig. Og når vi går så meget op og ned af hinanden, så kommer vi bare tættere på hinanden.
Evy er vores "støttepædagog": Vi har verdens bedste søster
Hvad fremtiden bringer for Mikkel og kirken, ligger også fast. Først flytter en af hans venner ind, men på sigt flytter Mikkels kæreste ind og bor sammen med Mikkel i kirken.
− Jeg skal selvfølgelig stifte min familie her. Jeg kan slet ikke se, hvor mine børn ellers skulle vokse op. Det bliver sjovt, når de kan sige, at deres far og farfar har bygget hele hjemmet op indefra. Det glæder jeg mig til.
− Men først og fremmest glæder jeg mig bare til, at jeg for første gang kan smække benene op i sofaen, åbne en kold øl og vide, jeg er færdig, fastslår Mikkel.
Især badeværelset har Mikkel lagt ekstra tid i. Det er også hans yndlingsrum, hvor lyset i loftet forestiller en stjernehimmel.