Socialt Set
Bedsteforældres rettigheder
Overgangsalderen, som også kaldes menopausen eller klimakteriet, starter som regel i 45-55 års alderen, men gennemsnittet er omkring 51 år.
Det kan være svært nøjagtigt at vide, om man har haft den sidste menstruation, og faktisk kan der gå helt op til 1 år, før man med sikkerhed kan sige, at det VAR den sidste menstruation.
Kan vare i helt op til 5 år
Man antager, at ca. 75% af alle kvinder i overgangsalderen har gener af en eller anden art, og nogle er selvfølgelig langt værre plaget end andre.
Ca. 50% af disse kvinder har generne i mere end fem år, så det er virkelig noget, som mange hver dag må døje med.
ALT DETTE KAN DU "VINDE"
Hyppigste gener
I boksen til højre kan du se en liste over de hyppigste gener i overgangsalderen - men heldigvis er det ikke en liste over alle de gener hver enkelt kvinde får!
Du kan også få humørsvingninger, men de skyldes nu nok i højere fra, at man sover dårligt om natten og derfor ikke får sin nattesøvn.
Husk at styrke dine knogler
I normale knogler er der balance mellem nedbrydning og genopbygning. Denne proces foregår gennem hele livet, men efter overgangsalderen sker der imidlertid noget denne balance forrykkes så normal knoglemasse aftager.
Specielt kvinder, der kommer tidligt i overgangsalderen, skal være opmærksomme på deres knogler og kan med fordel styrke dem med et tilskud af D-vitamin.
Hvert år får 3-400.000 personer problemer med knoglerne, og langt størsteparten af disse er kvinder.
Hvad kan man gøre
Flere og flere vælger idag selv at gøre noget, når de kommer i overgangsalderen, og den negative omtale, der gennem længere tid har være omkring hormoner, har fået stadig flere til at søge hjælp i naturen, hvor der i dag findes yderst veldokumenterede naturlige alternativer.
Læs også:
Goddag til rynker og sjove hår
Kom godt i overgangsalderen
Vægten stiger - og fedtet går nordpå
Kinesernes viden om overgangsalderen
Naturmidler, der virker