Medaljer og linser
Dej:
400 g hvedemel
100 g flormelis
180 g smør
2 æg
Creme:
4 æg
4 spsk. sukker
Korn af 1 vaniljestang
4 dl sødmælk
3 spsk. majsstivelse
Pynt:
Flormelis
Vand
Kakao
Saml dejen af mel, flormelis og smør, evt. på foodprocessor. Saml med æg og læg den koldt. Rul ud og stik halvdelen ud til medaljebunde. Den anden halvdel stikkes ud til linser, hvor man skal bruge bund og låg til at fore i små smurte linseforme. Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde til cremen og bring langsomt i kog under omrøring. Kog i 2 min. og kom creme i linseformene, hvor der lægges låg på. Gem ca. halvdelen og bag så de lukkede linser og de udstukne medaljer. De skal bage ved 190° i ca. 12 min. til medaljerne og 20 min. til linserne. Medaljerne afkøles og får glasur på halvdelen. Læg en klat creme mellem to kager og server til kaffen.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen