Chokoladetrøffelkage med rom
200 g smør
4 æg
350 g sukker
150 g mel
4 spsk. kakao
2 tsk. vanilje
½ dl espresso el. stærk kaffe
Trøffel:
150 g mørk chokolade (70%)
1 dl piskefløde
2 spsk. honning
30 g blødt smør
2 cl mørk rom
Pynt:
Sigtet kakao
Smelt smørret og køl det af. Bland æg, smør og sukker. Sigt de tørre ingredienser i og rør kaffen i. Hæld dejen i en smurt form med løs bund, ca. 24 cm. Bages nederst i ovnen ca. 35 min. ved 175° og køles af.
Trøffel: Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog fløde og honning op. Hæld det over chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt smørret og rør det blankt. Lad trøffelmassen køle af. Bred den ud over tærten. Sæt den i køleskab til spisetid.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere til den søde tand...
Chokoladetripel
Kokosis med lime