Opskrifter

Pannacotta med karamelliserede appelsiner

Lørdag, 24. august 2013af Redaktion
Prøv en skøn italiensk dessert

Ingredienser til pannacotta med karamelliserede appelsiner

(4-6 pers.)

4 appelsiner
1 dl tør dessertvin (marsala eller sherry)
2 dl vand
4 spsk. sukker
1 kanelstang
½ vaniljestang
Mynte til pynt

Creme
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl tyk, græsk yoghurt

Fremgangsmåde til pannacotta med karamelliserede appelsiner

Begynd med cremen: Udblød husblas i koldt vand. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk. Smelt husblassen i den kogende, varme væske. Rør godt. Rør yoghurten i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme. Stivner i køleskabet på 2 timer.

Skræl appelsinerne helt ind forbi den hvide hinde. Bring vin, vand, sukker, kanelstang, vaniljestang og -korn i kog. Læg appelsinerne i lagen og læg lå på. Hæld jævnligt lagen over, til appelsinerne karamelliserer.
Serveres lune eller kolde med kold pannacotta.

Pynt med mynte.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Pavlova med bær
Citronfromage

Flere isdesserter