Opskrifter

Klassisk citronfromage med fløde og citron

Søndag, 10. marts 2013Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Citronfromage er en rigtig skøn klassiker fra mormorkøkkenet, og det er en dejlig sommerlig dessert, som de fleste vil elske.
1 t
4 personer
Citronfromage
4 blade husblas
4 æg
100 g sukker
¾ dl citronsaft
1 tsk. fintrevet skal fra usprøjtet citron
2½ dl piskefløde
Pynt til citronfromage
Flødeskum
Revet, usprøjtet citronskal

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 4-5 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt.
  3. Tilsæt citronskal og det meste af citronsaften.
  4. Tag husblassen op af vandet og læg den i en lille skål sammen med 2 spsk. citronsaft.
  5. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn og afkøl den lidt.
  6. Rør husblassen i æggeblandingen.
  7. Pisk æggehviderne stive og fløden til skum.
  8. Vend først flødeskum og dernæst hviderne i æggemassen.
  9. Hæld nu citronfromagen i en skål og lad den stivne et koldt sted et par timer.
  10. Pynt din citronfromage med lidt flødeskum.