Opskrifter
Klassisk citronfromage med fløde og citron
Søndag, 10. marts 2013Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Citronfromage er en rigtig skøn klassiker fra mormorkøkkenet, og det er en dejlig sommerlig dessert, som de fleste vil elske.

1 t
4 personer
Citronfromage
4 blade husblas
4 æg
100 g sukker
¾ dl citronsaft
1 tsk. fintrevet skal fra usprøjtet citron
2½ dl piskefløde
Pynt til citronfromage
Flødeskum
Revet, usprøjtet citronskal
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 4-5 min.
- Pisk æggeblommer og sukker godt.
- Tilsæt citronskal og det meste af citronsaften.
- Tag husblassen op af vandet og læg den i en lille skål sammen med 2 spsk. citronsaft.
- Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn og afkøl den lidt.
- Rør husblassen i æggeblandingen.
- Pisk æggehviderne stive og fløden til skum.
- Vend først flødeskum og dernæst hviderne i æggemassen.
- Hæld nu citronfromagen i en skål og lad den stivne et koldt sted et par timer.
- Pynt din citronfromage med lidt flødeskum.

Dessert & Kage
Citronfromage med lakridsis

Dessert & Kage
Brug sommerens bær: 3 desserter med bær