Opskrifter

Svampelasagne

Onsdag, 26. november 2008af Redaktion
(4 pers.)300 g blandede faste svampe f.eks. bøgehatte, østershatte og shitake1 løg4 fed hvidløg1 stor gulerod1 båd selleri på ca. 200 g1 spsk.

(4 pers.)

300 g blandede faste svampe f.eks. bøgehatte, østershatte og shitake
1 løg
4 fed hvidløg
1 stor gulerod
1 båd selleri på ca. 200 g
1 spsk. olivenolie
4 spsk. koncentreret tomatpuré
2 dl vand
½ spsk. hakket frisk rosmarin
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
Salt og peber

Bechamelsauce:
½ l mælk
2 spsk. mel
1 spsk. olie
½ tsk. salt
Revet muskat
Salt

Endvidere:
12 forkogte lasagneplader
75 g friskrevet parmesanost

Rens svampene og hak dem groft med kniv eller i foodprocessor. Hæld svampene i en tykbundet gryde sammen med olivenolie og svits 5 min. ved jævn varme. Rens grønsagerne og hak dem fint. Kom grønsagerne ned til svampene og tilsæt tomatpuré, vand, salt og krydderier. Lad det simre 5 min. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber.
Bechamelsauce: Pisk mælk og mel sammen, tilsæt olien og varm det op under piskning. Krydr saucen med salt, peber og revet muskat. Smør et lasagnefad og hæld et tyndt lag sauce i bunden. Dæk med lasagneplader. Fortsæt med svampeblanding, lidt revet ost og sauce. Sidste lag skal være sauce og ost. Sæt fadet nederst i ovnen 45-50 min. ved 175°. Læg folie over, hvis overfladen bliver mørk. Lad lasagnen hvile 10-15 min., inden den serveres, så er den nemmere at skære ud.
Tip: Lasagnen kan også laves med markchampignoner og 10 g tørrede udblødte rørhatte.
Ris, safran og paella er nærmest uløseligt forbundet, men det er ikke et nymodens hit fra Italien at lave paella med pasta i stedet for ris. I Spanien findes en fintrådet pasta med æg i kortere stykker specielt beregnet til paella. I stedet for den spanske har jeg brugt en god kvalitet fin spaghetti og knækket den i kortere stykker.