Opskrifter

Anderillette med grov sennep og ristet brød

Fredag, 6. december 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Anderillette med grov sennep og ristet brød er en lækker, rustik ret, der kombinerer saftigt andekød med den skarpe smag af sennep og sprødt brød.
2 t og 30 min
4 personer
Anderillette med grov sennep og ristet brød:
6 skalotteløg
4 andelår
8 hele peberkorn
2 hele tørrede enebær
2 hele nelliker
2 laurbærblade
3 tsk. salt
3 stilke frisk timian
3 stilke frisk rosmarin
1 l vand
Til servering:
8 skiver rugbrød
2 spsk. grov sennep
8 cornichoner
1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Anderillette med grov sennep og ristet brød:

  1. Pil skalotteløgene, og skær dem i halve.
  2. Læg andelår, skalotteløg, peberkorn, enebær, nelliker, laurbærblade, salt og krydderurter i en gryde.
  3. Hæld vand på, så det lige akkurat dækker, og bring det hele i kog.
  4. Skru ned for varmen, og lad det småkoge ved svag varme under låg i ca. 2 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
  5. Hæld det hele i en stor sigte med en skål under til at opsamle kogelagen.
  6. Kassér de udkogte løg og krydderurter. Pil al kødet af andelårene, og kassér skind og ben. Riv kødet i grove strimler med to gafler. Vend andekødet rundt i lidt af den frasiede kogelage.
  7. Fordel rilletten i en skål eller et patentglas, tryk kødet godt sammen med bagsiden af en ske, så overfladen bliver jævn.
  8. Læg låg på skålen, og sæt den på køl indtil servering.

Servering:

  1. Rist brødet, og smør det med lidt grov sennep.
  2. Fordel anderillette på brødskiverne, og top med cornichoner og lidt bredbladet persille.

TIP

Denne version af anderillette er kalorielet, da den ikke indeholder alt det andefedt, som en normal rillette gør.