Risalamande med orangesauce
Ingredienser til risalamande
(6 pers.)
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 dl grødris
1 vaniljestang
1 knsp. salt
2-3 spsk. sukker
4 dl piskefløde
75-100 g mandler
Tilbehør
1 glas kirsebærsauce
Fremgangsmåde til risalamande
Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og den flækkede vaniljestang og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Rør i grøden af og til og smag til sidst til med en anelse salt. Afkøl grøden. Smut og hak mandlerne og gem en hel mandel. Pisk fløden til skum og vend den i grøden sammen med mandler. Smag til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet.
Prøv også: Risalamande med kirsebærsauce
Ingredienser til orangesauce
4 usprøjtede appelsiner
2 mandariner
100-125 g rørsukker
Fremgangsmåde til orangesauce
Riv skallen fint af 2 appelsiner og pres saften af alle appelsinerne og mandarinerne. Kom skal, saft og sukker i en gryde og kog under jævnlig omrøring, til sukkeret er smeltet. Kog så saucen ind uden låg ca. ½ time ved middel varme, til den er jævn. Smag den til med sukker.
Tip: Saucen kan krydres med en kanelstang eller ½-1 flækket vaniljestang.
Risengrød i mikroovn
Kom 2 dl grødris og 1 l mælk i en høj skål på 2-3 l. Varm op uden tildækning 9 min. ved 1.000 watt, til mælken begynder at koge, hold øje med den. Dæmp til 250 watt og kog 30 min. Rør rundt og smag til med salt. Efter saltet er tilsat, begynder grøden at stivne.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Vaniljeris med kirsebærsorbet
Appelsindessert