Appelsindessert
Ingredienser til appelsindessert
(6 pers.)
Pandekager
120 g hvedemel
3 dl kærnemælk
2 store eller 3 små æg
3 spsk. sukker
½ usprøjtet appelsin
Evt. lidt vand
25 g smør
Fyld
3 appelsiner
1 dl vand
50 g sukker
2 spsk. Cointreau
100 g chokolade
Fremgangsmåde til appelsindessert
Pisk mel og mælk jævnt. Tilsæt æggene et ad gangen. Riv appelsinskallen fint og kom den i æggemælken sammen med sukker. Justér konsistensen med lidt vand. Smelt smørret og kom lidt på en medium varm pande og steg tynde pandekager.
Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Kog sukker og vand op og lad det koge i 5 min. Kom appelsinstykkerne i og vend rundt. Sluk og smag massen til med Cointreau. Smelt chokoladen over vandbad og lav striber med lidt af den på tallerkenerne. Tag appelsinstykkerne op, fordel dem på pandekagerne og luk pandekagerne omkring fyldet som en pose. Sæt pandekagerne på tallerknerne. Servér med smeltet chokolade og appelsinlagen.
Tip: Bag pandekagerne i god tid og lun dem, når det er tid til desserten.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Risalamande
Fyldte chokolader med orangetroeffel
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)