Rød salsa
(4 pers.)
500 g modne tomater
1 hvidt salatløg
1-2 fed hvidløg
1 rød chilipeber
2 spsk. olivenolie
2-3 spsk. limesaft
Salt og peber
1-2 spsk. friskhakket koriander el. bredbladet persille
Skær tomaterne i både, skær kernerne og den grønne stilkende ud af hver båd, skær dem i strimler og dernæst i tern. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Flæk chilipebren og skrab de hvide kerner ud. Skær den i bittesmå tern. Bland tomater, løg, hvidløg og chili med olivenolie og limesaft og smag til med salt, peber og koriander.
TIP
Dejlig krydret tomatsalsa med modne sommertomater og chili. Spis salsaen som tilbehør til lam, kylling, grove pølser og krydrede farsretter. Den kan holde sig 3-4 dage i køleskab.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen