Opskrifter

Valnøddebrød med lakrids

Lørdag, 1. september 2012af Redaktion
Smagfuldt brød med valnødder og lakrids

2½ dl varmt vand
1¾ dl mørkt øl
1 dl skyr el. ylette
25 g gær
1½ tsk. salt
1 spsk. honning
75 g hakkede valnødder
2 spsk. nøddeolie el. rapsolie
150 g groft rugmel
4-5 tsk. lakridsrodspulver (Urtekram findes i bl.a. SuperBrugsen)
Ca. 350 g hvedemel, gerne stenmalet

Bland vand, øl, ylette og gær og rør det glat. Tilsæt salt, honning, olie, lakridsrodspulver, valnødder, rugmel og hvedemel lidt ad gangen, til dejen er let klistret. Lad dejen hæve tildækket 6-8 timer lidt køligt og tildækket.
Form dejen til et stort, rundt brød og læg det på en plade med bagepapir. Efterhæver ca. 2 timer. Rids brødet og bag det på nederste rille ved 200° ca. 40 min. Lad det køle af på en rist.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find masser af opskrifter på brød i det store galleri nedenfor...

Masser af godt brød