Opskrifter

Chokoladescones med tykmælk

Fredag, 28. marts 2025Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Lækre og luftige chokoladescones med tykmælk – en nem opskrift til hyggelige stunder.
45 min
7 stk
Chokoladescones:
100 g koldt smør
300 g hvedemel
60 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100 g mørk chokolade
1 æg
1½ dl tykmælk
Pensling:
1 æg
1 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde:

Chokoladescones:

  1. Skær smørret i små tern, læg dem på en tallerken, og sæt dem i fryseren i 15 minutter, så de er helt kolde.
  2. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
  3. Smuldr de kolde smørtern i melblandingen med hænderne – der må gerne være små stykker af smør i dejen.
  4. Tilsæt grofthakket chokolade og æg, og vend det i dejen.
  5. Tilsæt tykmælk, og fordel det let ud i dejen med en gaffel.
  6. Hæld dejen ud på bordet, og saml den med hænderne – dejen skal ikke æltes, men blot samles.
  7. Tænd ovnen på 210°.
  8. Form dejen til en firkant med en højde på 2½-3 cm.
  9. Skær dejen ud i 6-7 firkantede scones, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  10. Pensl sconesene med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  11. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og afkøl dem let på en rist.
  12. Servér dem friskbagte.