Opskrifter
Chokoladescones med tykmælk
Fredag, 28. marts 2025Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Lækre og luftige chokoladescones med tykmælk – en nem opskrift til hyggelige stunder.

45 min
7 stk
Chokoladescones:
100 g koldt smør
300 g hvedemel
60 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100 g mørk chokolade
1 æg
1½ dl tykmælk
Pensling:
1 æg
1 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde:
Chokoladescones:
- Skær smørret i små tern, læg dem på en tallerken, og sæt dem i fryseren i 15 minutter, så de er helt kolde.
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- Smuldr de kolde smørtern i melblandingen med hænderne – der må gerne være små stykker af smør i dejen.
- Tilsæt grofthakket chokolade og æg, og vend det i dejen.
- Tilsæt tykmælk, og fordel det let ud i dejen med en gaffel.
- Hæld dejen ud på bordet, og saml den med hænderne – dejen skal ikke æltes, men blot samles.
- Tænd ovnen på 210°.
- Form dejen til en firkant med en højde på 2½-3 cm.
- Skær dejen ud i 6-7 firkantede scones, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl sconesene med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og afkøl dem let på en rist.
- Servér dem friskbagte.

Dessert & Kage
Scones med rabarberkompot og flødeskum