Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
(1 pers.)
200 g fersk laks
1½ dl grønsagsbouillon
75 g aspargessnitter fra dåse
½ dl aspargesvand
1½ spsk. hvedemel
½ dl minimælk
50 g rejer
1 tsk. parmesanost
100 g gulerod
Pynt
Friskhakket persille
Tilbehør
150 g kartofler
Tænd ovnen på 175°. Kog og pil kartoflerne. Læg laksestykket i et lille, smurt ildfast fad. Hæld grønsagsbouillonen ved og krydr laksen med salt. Dæk fadet med sølvpapir og steg fisken i ovnen i ca. 10 min.
Tag fisken ud af ovnen og hæld bouillonen over i en lille gryde. Hæld vandet fra aspargessnitterne ned i gryden og ryst mel og mælk sammen til en jævning. Kog væsken op, pisk jævningen i sovsen og lad den koge igennem i ca. 5 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber. Fordel rejer og aspargessnitter oven på laksen og hæld sovsen hen over. Drys med parmesanost og stil fadet tilbage i ovnen. Gratiner retten i ca. 25 min., indtil laksen er gennemstegt og retten er gylden på overfladen. Skræl guleroden og skær den i tynde stave. Ved servering pyntes med friskhakket persille.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.
Mest grønt
Mest tilbehør
Mest protein
Fisk
150 g
150 g
200 g
Grønsager
300 g
200 g
175 g
Tilbehør
125 g
250 g
150 g
Kcal/ kJ
526/2200
590/2468
559/2338
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her (link fjernet)
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat
Hyggetallerken