Opskrifter

Nøddekage med chokolade

Søndag, 5. oktober 2008af Redaktion
150 g mørk chokolade (70% kakao)150 g smør1 spsk. pulverkaffe2 æg175 g sukker1 tsk. vaniljesukker90 g mel75 g grofthakkede nødderGlasur:75 g mørk

150 g mørk chokolade (70% kakao)
150 g smør
1 spsk. pulverkaffe
2 æg
175 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
90 g mel
75 g grofthakkede nødder


Glasur:
75 g mørk chokolade
2 spsk. smør


Pynt:
50-75 g grofthakkede nødder

Tilbehør:
2½ dl piskefløde, letpisket med rom el. cognac

Smelt chokoladen sammen med smør og kaffepulver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt. Rør mel og nødder i chokoladeblandingen. Sæt bagepapir fast i en springform. Hæld dejen i formen og bag i den nedre del af ovnen ved 175° ca. 20 min. Lad kagen køle af på en rist.
Glasur: Smelt chokoladen sammen med smøret. Bred glasuren over kagen og drys nødder over. Lad kagen stå mindst 2 timer i køleskab, gerne natten over.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen




PRØV OGSÅ

Sprøde pekankager med hindbær og fløde