Persillesuppe med spicy nødder
(4 pers.)
1 løg
2 store bagekartofler
4 spsk. olivenolie
75 g bredbladet persille
1¼ l grønsags-bouillon
Saft af ½ citron
Salt og friskkværnet peber
TIP
Lav en stor portion af de spicy cashewnødder. Så kan du bruge dem en anden dag til at pifte en grøn salat op med, eller du kan spise dem som en lækker snack.
Spicy nødder
2 spsk. olie til stegning
½ tsk. karry
¼ tsk. stødt chili
100 g cashew-nødder, usaltede
Saft fra ½ citron
Groft salt
2½ dl cremefraiche 18%
Godt brød
Hak løget fint og skær kartoflerne i tern. Svits det i en stor gryde med 2 spsk olie et par min. Skyl persillen grundigt, tør den og kom persille med stilk i gryden sammen med bouillon og bring suppen i kog. Lad den småkoge i ca. 10 min., til kartoflerne er møre.
Spicy nødder: Varm olien op på en pande og rist karry og chili et kort øjeblik. Tilsæt cashewnødder og 1 spsk. citronsaft. Rist nødderne ved middel var-me i 3-4 min., til de er gyldne. Ryst panden undervejs. Hæld nødderne over på en tallerken til afkøling og drys med rigeligt, groft salt.
Tag suppegryden fra varmen og blend suppen, gerne med en stavblender, direkte i gryden. Varm suppen langsomt op igen og smag suppen til med citron, salt og peber og server den rygende varm med en spsk. cremefraiche og et drys spicy nødder på toppen. Spis brød til.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Kartoffeltærte med kål og nødder
Kartoffel-jordnøddesuppe
Krydret grønsagssuppe
Find masser af skønne supper her...