Cheesecake med brombær
Det skal du bruge til cheesecake med brombær
Bund:
75 g smør
200 g digestivekiks
40 g sukker
Fyld:
4 bl. husblas
200 g flødeost
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk. revet citronskal
50 g flormelis
Brombærgelé:
3 bl. husblas
200 g brombær
2 spsk. sukker
½ dl vand
Prøv også: Cheesecake med mangocreme
Sådan laver du cheesecake med brombær
Smelt smørret. Smuldr kiksene, og rør dem i sammen med sukker og smør. Pres blandingen sammen som bund i en springform på 22 cm.
Udblød og smelt husblassen, og lad den afkøle let.
Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche og 2 tsk. fintrevet citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen.
Pisk hviderne stive med flormelis og vend dem i osteblandingen.
Fordel blandingen over kiksebunden og stil kagen koldt i et par timer. Udblød husblassen og rør bærrene med sukker og vand over svag varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt og smelt husblassen, og lad det afkøle let. Hæld brombærgeléen over kagen og stil den koldt, til geléen har sat sig.
Vild med cheesecake? Her kan du finde samlingen af Familie Journals bedste slags cheesecake