Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Susanne var kun seks år, da hun begyndte at tro på Gud.
– Jeg voksede op i et afslappet, kristent hjem, og vi var til gudstjeneste hver søndag. Under en af disse begivenheder så jeg pludselig et Afrikakort forme sig bag alteret, og nogle små børn i midten af kortet så helt levende ud, fortæller den 60-årige missionær, der fra selvsamme øjeblik vidste, at hun som voksen skulle rejse til Afrika og hjælpe de fattige.
Sammen med sin mand Leif og deres fem børn førte hun planen ud i livet.
– Vi havnede i Nakuru, hvor Leif i forvejen havde fundet et hus til os, og det vigtigste var i første omgang at finde en skole til de mange gadebørn.
I byen opdagede parret hurtigt, at der var mange gadebørn, der tiggede.
Læs også om afrikanske Denis, der er glad for hjælp fra Danmark
Efter forskellige tiltag kom Susanne og Leif i kontakt med et præstepar i Nakuru, som også havde hjerte for børn, og sammen fik de opbygget et system, så mange børn fik mad dagligt.
Det rygtedes hurtigt, og mængden af børn voksede til mere end to hundrede.
– Vi fandt jo også ud af, at børnene ikke kom i skole, for det havde ingen råd til. De store drenge gik bare tilbage til gaden og sniffede lim og tiggede, så de havde også brug for et sted at bo.
På få år lykkedes det parret at få bygget både skoler og børnehjem til flere hundrede børn og unge.
– På drengehjemmet bor nu cirka 45 drenge, og vi har også et pigehjem med cirka 65 piger – alle i alderen 4-20 år. Vores projekt ”New Life Africa School” tilbyder gratis skolegang til 550 børn og unge, der kommer lige fra gaden eller fra slumkvarteret, og mange har hverken forældre eller anden familie, der kan betale udgifterne ved at gå i den offentlige skole.
Trætte bliver Susanne og Leif af og til, men aldrig af at hjælpe.
– Ved du hvad? Da jeg var barn, følte jeg, Gud tog mig i hånden, og nu er det os, der tager børn i hånden og hjælper langt udover barnet. De resultater, vi ser, giver os så meget glæde og styrke til at fortsætte arbejdet, så de to år, vi egentlig skulle arbejde i Kenya, er indtil videre blevet til femogtyve!