Et stykke pizza skyllet ned med cola hver dag til frokost sætter sig på sidebenene. Også selv om colaen er en sukkerfri Pepsi Max, og der er salat til pizzaen. Dét ved 45-årige Henriette Søvind. For det var, hvad hun spiste hver eneste dag, da hun bestyrede Pizza Hut-restauranten i Aalborg. Men hun indrømmer, at det langtfra var den eneste årsag til,at hun vejede på den anden side af 100 kilo. Den daglige plade Marabou og de adskillige liter Pepsi Max hjalp ikke ligefrem på det trecifrede tal på badevægten. Men det var ikke noget, Henriette skænkede en tanke. Kun når hun skulle til fest eller i byen, blev hun mindet om, at hun var tyk. Tøjstørrelserne i butikkerne passede ikke hendes figur, og det gjorde hende så ked af det, at hun ofte valgte at blive hjemme og se tv. Med sin slikskål. For sukker kunne hun ikke undvære.
Læs også: Skal du være Årets Taber Ikke særlig sød chef – Gik jeg sukkerkold, kunne jeg eksplodere på rekordtid, og det gik især ud over mine medarbejdere på restauranten. Den dag i dag forstår jeg ikke, at de gider være venner med mig på Facebook. Jeg var ikke en særlig sød chef. Henriette voksede op blandt syv søskende, som i virkeligheden var hendes mostre og onkler, fordi hun som 2-årig blev adopteret af sin mormor og morfar. Hendes biologiske mor er psykisk syg, så da valget stod mellem et børnehjem eller bedsteforældrene, trådte de til. Det var et kærligt hjem, men også et meget korrekt hjem. Mormoderen var sirlig og ordentlig, og børnene skulle spise pænt op.
Læs også: Eva blev årets taber Tillært overspisning – I dag kan jeg slet ikke forstå de forældre, der forlanger, at deres børn skal spise op. Den tillærte overspisning fulgte med, da Henriette flyttede hjemmefra, og da hun som 21-årig mistede sin far, fik hun for alvor svært ved at holde vægten. Da hun et par år senere blev mor til en pige, steg den yderligere. – Jeg forsøgte nogle gange at tabe mig, men jeg sprang altid fra alle de forskellige kure igen.
Læs om Henriettes flotte forvandling i Familie Journal nr. 10, der udkommer den 6. marts