Citronkage med frisk topping
Ingredienser til citronkage
8-10 stykker
200 g smør
200 g sukker
2 æg
1 usprøjtet citron
Ca. ½ dl citronsaft
1 dl appelsinsaft
30 g majsmel
170 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Smør til formen
Pynt:
Flormelis
Kogende vand
Friskrevet skal af ½ usprøjtet citron
Evt. citronverbena
Alternativ til citronkage: Upside-down appelsinkage
Fremgangsmåde til citronkage
Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen. Riv citronskallen fint og kom den i dejen. Tilsæt citron- og appelsinsaft samt majsmel. Bland bagepulveret i hvedemelet og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt sandkageform eller beklæd den med bagepapir. Bag kagen ved 180° i ca. 30-35 min. Lad kagen afkøle.
Rør glasuren sammen og smør den på kagen. Pynt med fintrevet citronskal og evt. citronverbenablade.