Upside-down appelsinkage
Indkøbsliste
(10 pers.)
4 små usprøjtede appelsiner
25 g smør
4 spsk. sukker
Dej:
125 g smør
150 g appelsinmarmelade
3 æg
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Tilbehør:
Cremefraiche
Vild med appelsinkage? Læs også: Klassisk appelsinkage
Fremgangsmåde
Kog de hele appelsiner i vand i 5 min.
Beklæd en springform på ca. 22 cm med bagepapir, lad det gå lidt op af siderne.
Smelt de 25 g smør og pensl formen med det og drys med sukker.
Skær de afkølede appelsiner i tynde skiver og læg dem i bunden.
Rør smør og appelsinmarmelade glat, pisk æggene i et ad gangen.
Sigt mel og bagepulver og fold det i.
Hæld forsigtigt dejen over appelsinbunden og bag kagen ved 190º i ca. 40 min. Tjek med en nål, om den er gennembagt.
Tag kagen ud og lad den sætte sig i formen i 10 min.
Vend den forsigtigt ud og fjern bagepapiret. Servér med cremefraiche.
Læs også: Guide til den bedste cremefraiche