Opskrifter

Upside-down appelsinkage

Mandag, 19. januar 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag appelsinkagen på hovedet - heraf navnet upside-down appelsinkage. Når kagen vendes ud af formen ligger de tynde appelsinskiver og pynter dekorativt på toppen af kagen

Indkøbsliste

(10 pers.)

4 små usprøjtede appelsiner
25 g smør
4 spsk. sukker

Dej:
125 g smør
150 g appelsinmarmelade
3 æg
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Tilbehør:
Cremefraiche

Vild med appelsinkage? Læs også: Klassisk appelsinkage

Fremgangsmåde

Kog de hele appelsiner i vand i 5 min.

Beklæd en springform på ca. 22 cm med bagepapir, lad det gå lidt op af siderne.

Smelt de 25 g smør og pensl formen med det og drys med sukker.

Skær de afkølede appelsiner i tynde skiver og læg dem i bunden.

Rør smør og appelsinmarmelade glat, pisk æggene i et ad gangen.

Sigt mel og bagepulver og fold det i.

Hæld forsigtigt dejen over appelsinbunden og bag kagen ved 190º i ca. 40 min. Tjek med en nål, om den er gennembagt.

Tag kagen ud og lad den sætte sig i formen i 10 min.

Vend den forsigtigt ud og fjern bagepapiret. Servér med cremefraiche.

Læs også: Guide til den bedste cremefraiche