Opskrifter

Groft valnøddebrød

Torsdag, 27. juli 2017af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lækkert langtidshævet valnøddebrød bagt med fuldkornsspeltmel og havregryn.

Ingredienser til groft valnøddebrød

(1 brød)
10 g gær
3 dl vand
1½ tsk. groft salt
100 g havregryn
1 maltøl (33 cl)
200 g fuldkornsspeltmel
450 g hvedemel
50 g valnøddekerner

Fremgangsmåde til groft valnøddebrød

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og havregryn.

Rør maltøllet i, bland spelt-, hvedemel og grofthakket valnøddekerner og rør blandingen i dejen – den skal være klistret.

Dæk dejen til og stil den til hævning i køleskab 6-8 timer eller natten over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til en rund kugle og lad den efterhæve i en meldrysset hævekurv 45 min.

Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade og bag det ved 250° i 8 min., sænk varmen til 180° og giv det yderligere 
15-20 min.

Alternativ til groft valnøddebrød: Brød med nødder og frugter