Træstammer med jordbærmarcipan
Ingredienser til træstammer med jordbærmarcipan
12 stk.
600 g kagerester uden creme (wienerbrød, sandkage el.lign.)
25 g mandelsplitter
2 spsk. kakao
½ dl jordbærmarmelade
2 tsk. vaniljeessens
350 g marcipan
1 spsk. koncentreret
jordbærsirup
1 tsk. rød frugtfarve
2 spsk. majsstivelse
2 spsk. flormelis
100 g mørk chokolade
1 spsk. frysetørrede jordbær
Alternativ til træstammer med jordbærmarcipan: Små chokoladetærter med banan og karamelsauce
Fremgangsmåde til træstammer med jordbærmarcipan
Smuldr kageresterne og rør dem med mandelsplitter, kakao, marmelade og vaniljeessens til en bastant masse. Del massen i 2 og tril hver del til en ca. 3 cm tyk stang, som stilles på køl.
Ælt marcipanen med sirup, farve, majsstivelse og flormelis. Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord til 2 firkanter, der er 10 cm brede og i
samme længde som stængerne. Rul stængerne ind i marcipanen og skær hver stang ud i 6 stk. Smelt chokoladen over vandbad, dyp kageenderne i chokoladen, drys med frysetørrede jordbær og sæt kagerne køligt, til chokoladen har sat sig.