Opskrifter

Rodfrugtkage med mascarpone

Fredag, 7. februar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Forkæl dig selv med en saftig rodfrugtkage toppet med cremet mascarpone – en sød og lidt sundere dessert.
1 t og 20 min
10 personer
Rodfrugtkage med mascarpone:
100 g skrællede gulerødder
100 g skrællede pastinakker
30 g valnøddekerner
30 g pekannødder
150 g brun farin
50 g sukker
1½ dl smagsneutral olie
3 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
50 g sultanarosiner
1 ovnfad, ca. 20 x 30 cm
Glasur:
250 g mascarpone
½ dl piskefløde
50 g flormelis
½ citron

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Riv rodfrugterne fint, og hak de 2 slags nødder groft.
  3. Pisk brun farin, sukker og olie sammen.
  4. Pisk herefter æggene i 1 ad gangen.
  5. Bland alle de tørre ingredienser, og vend dem i æggeblandingen.
  6. Tilsæt de revne rodfrugter, nødder og rosiner, og rør dejen jævn.
  7. Beklæd ovnfadet med bagepapir, og fordel dejen heri.
  8. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
  9. Afkøl.

Glasur:

  1. Pisk mascarpone, fløde og flormelis sammen, og smag til med citronsaft.
  2. Smør glasur­en oven på den afkølede kage, og servér straks.