Opskrifter
Rodfrugtkage med mascarpone
Fredag, 7. februar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Forkæl dig selv med en saftig rodfrugtkage toppet med cremet mascarpone – en sød og lidt sundere dessert.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2025-01-22/SO240101_Rodfrugtkage_0.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
1 t og 20 min
10 personer
Rodfrugtkage med mascarpone:
100 g skrællede gulerødder
100 g skrællede pastinakker
30 g valnøddekerner
30 g pekannødder
150 g brun farin
50 g sukker
1½ dl smagsneutral olie
3 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
50 g sultanarosiner
1 ovnfad, ca. 20 x 30 cm
Glasur:
250 g mascarpone
½ dl piskefløde
50 g flormelis
½ citron
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Riv rodfrugterne fint, og hak de 2 slags nødder groft.
- Pisk brun farin, sukker og olie sammen.
- Pisk herefter æggene i 1 ad gangen.
- Bland alle de tørre ingredienser, og vend dem i æggeblandingen.
- Tilsæt de revne rodfrugter, nødder og rosiner, og rør dejen jævn.
- Beklæd ovnfadet med bagepapir, og fordel dejen heri.
- Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
- Afkøl.
![Kage med hyldeblomst](https://imgix.familiejournal.dk/2024-05-31/mandelkage_crop.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Dessert & Kage
Kage med hyldeblomstmousse
Glasur:
- Pisk mascarpone, fløde og flormelis sammen, og smag til med citronsaft.
- Smør glasuren oven på den afkølede kage, og servér straks.