Flyttede fra Manchester til Odense: Der kom et brev − og så var Terry far

Mandag, 3. december 2018
af Greta Johannsen Foto: Søren Lamberth
Det begyndte med en ung, dansk pige, som blev gravid, og en ung, engelsk mand, som bare VILLE være sammen med sin datter – også selv om han måtte ændre hele sit liv. Så nu bor Terry i Odense, hvor hans datter Liv også har gjort ham til morfar til tre dejlige børn.
En julekurv til Terry

Første gang, Terry blev blød i knæene og fik tårer i øjnene, ligger mange år tilbage. Det var i 1978, da han fik et brev fra Danmark. Brevet var såmænd ikke så langt, der stod kun, at hans tidligere kæreste var blevet mor til verdens dejligste lille pige, som havde fået navnet Liv. Kvinden, som havde skrevet brevet, var lykkelig for sit barn, og han behøvede ikke at gøre noget.

Den dag startede et nyt liv for Terence Hindley, også kaldet Terry. Det skulle tage mange år, men han endte i Danmark, hvor han nu er far til Liv og morfar til tre meget aktive børn.

Terry er ikke typen, der løber fra sit ansvar, og han er derfor blevet verdens bedste far og morfar − i hvert fald i Odense, hvor Liv og hendes familie bor. Oven i købet skaffede han også en kæreste til Liv i skikkelse af Nicolai − og måske netop derfor har Nicolai Bøgedal indstillet Terry til Familie Journals julekurv.

Forblev en sommerflirt

− Jeg mødte Livs mor i Holland, hvor jeg arbejdede på en café i Groningen i 1975. Hun kom fra Danmark, og jeg kom fra England. Hun var på besøg hos sin søster, og da hun rejste hjem igen, aftalte vi, at hun skulle komme tilbage til Holland senere.

Det kunne måske være endt lykkeligt, men det gjorde det ikke. Da Livs mor senere vendte tilbage til Terry i Holland, var der en anden kvinde hos ham. Livs mor blev der ikke længe nok til at høre forklaringerne. Hun rejste hjem til Danmark − og senere kom brevet til Terry.

− Jeg var 31 år, og måske var jeg blevet far? Jeg var så rørt og så glad, men også bange, for kunne jeg blive en god far? Og var der overhovedet brug for mig? Jeg vidste det ikke, men jeg vidste, at jeg nu måtte se at blive voksen i en fart, fortæller Terry.

Der var ikke brug for Terry. Hans sommerflirt havde fundet en anden mand, og hun var ikke interesseret i, at Liv skulle vide, hvem der var hendes far, før hun var gammel nok til at forstå det. Til gengæld var Terry velkommen til at besøge hende og Liv i Danmark, og sådan blev det. Hvert år kom Terry på besøg hos sin tidligere kæreste og hendes nye mand − og den datter, der ikke vidste, at den flinke englænder var hendes far.

To uger hver sommer var Terry en velkommen gæst hos familien i Odense, og de to mænd fik endda et godt venskab, der varede, indtil Livs stedfar døde for nogle år siden.

Læs også: Pia har overvundet sin angst - hun får Familie Journals julekurv (link fjernet)

En ordentlig far

Til Liv var 16 år, troede hun, at Terry var et medlem af familien langt ude, som kom på besøg. Pludselig fik hun at vide, at han var hendes far − og det var svært for hende at forstå. De følgende år var der oprør og meget, der skulle forklares. Liv havde sin egen stædige vilje, og måske syntes hun, at den nyfundne far skulle straffes lidt ekstra.

I hvert fald gav hun Terry kamp til stregen, så han lærte at forstå, at han i hvert fald ikke skulle komme og bestemme noget som helst.

Terry fandt sig i det hele, som fædre jo gør. Han vidste bare, at han elskede sin datter, og han vidste også, at nu var tiden snart kommet, hvor han skulle træffe sit endelige valg:

− Hvis jeg ville være en ordentlig far og tæt på Liv, så måtte jeg flytte til Danmark. Men jeg måtte også kunne klare mig selv og få et arbejde, så jeg ikke skulle være til besvær. Jeg begyndte på en uddannelse som serigraf i Manchester. Her gik jeg fire dage om ugen og arbejdede så for resten. Da uddannelsen var færdig, undersøgte jeg mulighederne i Danmark, og så forlod jeg England.

Læs også: Pias familie fik hende til at kæmpe for at blive rask

Terrys plan

− Jeg fik job i Odense og en lille lejlighed i nærheden af Liv, som var blevet 21 år. Nu var vi begge blevet voksne og kunne tale sammen som voksne mennesker. Nogle år senere fik hun sin søn, Nur, som hun blev alene med. Det var stort at blive morfar, og denne gang var der brug for mig, fortæller Terry.

Terry havde endnu en stor lidenskab ud over sin datter og barnebarn: fodbold, men ikke et hvilket som helst hold, selvfølgelig. Terry er glødende tilhænger af fodboldholdet Manchester City. Det var der andre mænd i Odense, der også var − og Terry lagde en plan.

− Liv klagede altid over, at hun aldrig kom ud, efter at hun var blevet mor. Jeg havde flere gange inviteret hende til at tage på sportsbar med mig, for der var tre-fire unge mænd, jeg syntes godt om. En af dem var Nicolai, og han var selvfølgelig også Manchester City-tilhænger, og en aften i 2012 sagde hun ja tak til at gå med mig, siger Terry.

Den aften skete der noget helt usædvanligt: Manchester City vandt 3-2 og kunne for første gang i 44 år lade sig hylde som engelske mestre.

Alle i baren jublede, og Liv så nærmere på Nicolai − den granvoksne mand havde tårer i øjnene. Så var hun fuldstændig solgt, så telefonnumre blev udvekslet, og de to blev kærester.

Nicolai hævder stadig, at han græd af glæde den aften, men det er også lige meget, for siden har Nicolai og Liv udvidet familien.

For fem år siden blev Elliot født, og for halvandet år siden kom lillesøster Ea. Liv og Nicolai er ikke længere kærester, fordi deres kærlighed ændrede sig til et stærkt og godt venskab og fællesskab omkring deres fælles børn − men Terry er stadig den stabile far og morfar, som han har været hele tiden.

Årets julekurv
En af de gode traditioner, vi har på Familie Journal, er uddelingen af årets julekurv. Det er jer læsere, der gør os opmærksomme på personer i jeres liv, der har fortjent en anerkendelse og ikke mindst julekurven, der i år er et gavekort på 2.000 kr. til Imerco (kan også bruges i Imerco HOME). Vi uddeler i alt 10 julekurve.

Kender du én, der fortjener Familie Journals julekurv?