Ingredienser til olivensnurrer
(12 stk.)
10 g gær
3 dl lunet vand
2 tsk. salt
200 g durummel
1 spsk. olivenolie
150 g stærkt hvedemel (tipo 00)
75 g sorte, udstenede oliven
12 kviste frisk rosmarin
Dip
200 g blød, frisk gedeost
20 g syltet appelsin- eller citronskal
1 spsk. knust, rosa peberkorn
Fremgangsmåde til olivensnurrer
Udblød gæren i vandet. Kom salt, durummel og olie i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og fortsæt, til dejen er til at ælte med hænderne på bordet. Hak oliven og rosmarin og ælt begge dele i dejen. Lad dejen hæve i 45 min. tildækket.
Rul dejen ud til et rektangel på 30 x 20 cm. Skær i strimler, så det giver 12 stk. i alt, og sno hver skive godt. Læg på bageplade og bag ved 220º i 12-15 min. Drys evt. med mel inden bagning.
Rør osten med hakket citrusskal og knust peber og servér, så den kan bruges som let dip.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Små madbrød
Kernebrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)