Knækbrød med spinat og havsalt
Ingredienser til knækbrød:
(32 stk.)
25 g gær
2½ dl vand
1 spsk. olivenolie
50 g frisk babyspinat
1 tsk. salt
50 g knækkede hvedekerner
110 g rugmel
220 g hvedemel
1 tsk. flagesalt
Prøv også: Knækbrød med lakrids
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, finthakket spinat, salt, hvedekerner og rugsigtemel.
Rør dejen godt igennem og stil den tildækket i 20 min.
Ælt hvedemelet i dejen og lad den hæve tildækket i 45 min.
Varm ovn og bageplader op til 250°.
Del dejen i to. Rul hver del papirtyndt ud på et stykke bagepapir og prik dejen tæt med en gaffel eller rul den med en pigrulle.
Skær dejstykkerne i firkanter på 6 x 8 cm, drys med havsalt og flyt bagepapir med dej over på de varme bageplader.
Bag knækbrødene i 10 min. ved 250° og lad dem afkøle på en rist.
Se også: Citronkage med birkes