Opskrifter

Jordbærsnitter med crumble-top

Lørdag, 17. august 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Jordbærsnitter med crumble-top er hjemmebag, når det er bedst. De kolde snitter er dejlige at få til eftermiddagskaffen i sommervarmen. Få opskriften på jordbærsnitter med crumble-top her.

Ingredienser til jordbærsnitter med crumble-top:

(16 stk.)

  • 125 g blødt smør

  • 150 g hvedemel

  • 1 spsk. sukker

  • 1 spsk. piskefløde

  • 150 g jordbær

  • 2 spsk. sukker

  • 125 g hvedemel

  • 125 g sukker

  • 100 g smør

Prøv også: Hvid chokoladebrownie med jordbærcreme

Fremgangsmåde:

Hak smør, mel og sukker sammen, saml dejen med fløde og rul den ud mellem to stykker bagepapir i 3 mm’s tykkelse. Bag bunden ved 175° i 15 min. og lad den afkøle. Skyl jordbærrene, skær dem i kvarte og drys med sukker. Bland mel og sukker og hak smørret i til en usammenhængende smuldredej. Fordel jordbærrene over den bagte bund og dæk med smuldredejen. Bag i yderligere 35 min. ved 175°, til den er gylden, og lad den afkøle helt.

Skær den kolde kage ud i snitter og servér.

Sæt evt. kagen på køl, inden den skæres ud, så er den nemmere at skære ud.

Prøv også: Hvid chokolademarquise med jordbær