3 opskrifter med ost, du vil elske
Smørbare ostestænger
(15-20 stk.)
- ½ dl piskefløde
- 80 g hvidløgsflødeost
- 1 tsk. sennep
- Salt og peber
- 50 g hasselnøddeflager
- Kiksestænger
- 1 bundt purløg
Prøv også: Tapas: Krydderurtesticks
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til skum, og rør hvidløgsost og sennep i. Smag til med salt og peber. Rist knuste hasselnøddeflager gyldne i et par minutter, og lad dem afkøle. Smør hver af kiksestængerne halvt med ostecreme, og vend dem i ristede hasselnøddeflager og hakket purløg. Servér med resten af cremen.
Se også: Dildknækbrød
Madmuffins med ost og spinat
(12 stk.)
- 50 g smør
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk. bagepulver
- 250 g hvedemel
- 100 g bacon
- 1 håndfuld babyspinatblade
- 150 g gouda
- Salt og peber
Prøv også: Tomatboller
Fremgangsmåde:
Bland smeltet smør, pisket æg og mælk. Hæld bagepulver og mel i æggeblandingen, og rør rundt. Rist bacon, og svits spinat på en pande, og vend det i dejen. Tilsæt groftrevet ost, salt og peber. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem ved 180° i 20-25 minutter.
Se også: Baconboller
Citroncheesecake
(6 personer)
- 2 blade husblas
- 200 g Digestive-kiks
- 75 g smør
- 2 spsk. mælk
- 500 g flødeost neutral
- 150 g sukker
- 1 usprøjtet citron
- 1 dl piskefløde
- Mandelflager
Prøv også: Cheesecake med brombær
Fremgangsmåde:
Læg husblassen i koldt vand. Rør finknuste kiks, smeltet smør og mælk sammen. Fordel kiksemassen i bunden af en springform, og pres den godt sammen til en flad bund. Vend osten med sukker, revet citronskal og citronsaft, og rør i lidt ad gangen. Pisk fløden stiv, og vend den i osteblandingen. Fordel cremen over den afkølede kiksebund, og sæt kagen i køleskabet i 4-6 timer. Servér eventuelt cheesecaken med en blanding af knuste kiks, mandelflager og revet citronskal.tip
Du kan putte alverdens ingredienser i madmuffins. Tøm grøntsagsskuffen for grøntsager, brug rester af mel og korn, eller byt bacon ud med skinke, kylling eller andet kød.
Se også: Cheesecake med lakrids