Opskrifter

Chokoladedrøm: Trøffellagkage

Fredag, 25. marts 2022Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Der er garanti for glade gæster, hvis du serverer lagkage for dem. Denne lagkage er fyldt med chokolade. 

Opskrift på trøffellagkage

10 pers.

Trøffelfyld:

  • 400 g mælkechokolade
  • 5 dl piskefløde

Lagkagebunde:

  • 150 g smør
  • 200 g farin
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 1 dl kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g abrikosmarmelade
  • Ca. 2 dl kærnemælk

Pynt:

  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Trøffelfyld: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør godt rundt. Stil cremen i fryseren i 1 time.

Lagkagebunde: Tænd ovnen på 190°. Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen, og vend det i æggemassen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med marmeladen. Rør kærnemælk i, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en lille, smurt springform (Ø ca. 20 cm), og bag den i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og flæk den med en brødkniv, så du får 2 bunde.

Pisk trøffelcremen op, og fordel halvdelen på den nederste lagkagebund. Læg den anden lagkagebund ovenpå. Smør resten af trøffelcremen på toppen og siderne af kagen. Pynt rundhåndet med hakket chokolade.