Opskrifter
Glutenfri morgenmad: Luftige grovboller
Fredag, 12. august 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Du kan sagtens servere luftigt, hjemmebagt morgenbrød, selv om du af den ene eller den anden grund ønsker at undgå gluten. Opskriften giver ca. 10 stk.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7028950-md5-90ea54aefe37ee6cb9235b73e77e3419.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.42&fp-y=0.77)
35 min
10 personer
Glutenfri boller
15 g gær
2 1/2 dl lunken vand
100 g havremel
100 g fuldkornsrismel
2 spsk. Fiberhusk
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. cremefraiche 18%
1 spsk. olivenolie
1 spsk. agavesirup eller honning
3 spsk. birkes til drys
Fremgangsmåde
- Opløs gær i lillefingervarmt vand. Bland de 2 slags mel, Fiberhusk, salt og kardemomme i en skål.
- Rør det sammen med cremefraiche, olivenolie og sirup til en ensartet konsistens. Lad dejen samle sig tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter.
- Form dejen til boller ved hjælp af en fugtig ske og en fugtig håndflade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 190°.
- Pensl bollernes overflade med vand, drys birkes over, og tryk forsigtigt frøene fast. Bag bollerne i ovnen i ca. 45 minutter.
- Lad dem afkøle i mindst 15 minutter, før du skærer i dem.
![Glutenfri brød](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/glutenfritgrovbroed.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hjemmebag
Saftige, glutenfri grovbrød