Opskrifter
Grove rundstykker med chiafrø
Fredag, 10. maj 2024Af Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Morgenbrød, der mætter! Groft mel og hårde kerner i blødt og luftigt morgenbrød giver dig en god start på dagen.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2024-05-03/SUND-U1523-01.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
1 t og 30 min
Grove rundstykker med chiafrø:
1 spsk. smør
2 dl yoghurt naturel 0,1 %
25 g gær
2 dl mælk
1 tsk. salt
50 g knækkede hvedekerner
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
1 æg (til pensling)
1 spsk. chiafrø (drys)
1 spsk. hampefrø (drys)
Med denne opskrift får du 10 stk.
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en lille gryde. Afkøl, og bland med yoghurt.
- Smuldr gæren, og rør den ud i den yoghurtblandingen i en skål.
- Tilsæt mælk, salt, hvedekerner og fuldkornshvedemel, og rør sammen med en ske.
- Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er blank og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i 10 stykker, og form dem til rundstykker. Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 225°.
- Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg, og drys med chia- og hampefrø.
- Bag rundstykkerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl på en bagerist.
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7028950-md5-90ea54aefe37ee6cb9235b73e77e3419.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7028950-md5-90ea54aefe37ee6cb9235b73e77e3419.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.42&fp-y=0.77&ar=4:3)
Morgenmad & Brunch
Glutenfri morgenmad: Luftige grovboller