Opskrifter
Pandekager med spinatcreme og skinke
Fredag, 24. maj 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Søde, salt, tykke og tynde. Pandekager kan varieres i det uendelige og serveres til både morgenmad, frokost, aftensmad og dessert.
20 min
Pandekager med spinatcreme og skinke:
2 tsk. fiberhusk
1 dl vand
100 g hvedemel
2½ dl minimælk
1 tsk. smeltet smør
1 knsp. salt
Topping:
200 g frisk spinat
Salt og peber
250 g ricotta
10 g parmesan
6 skiver lufttørret skinke
Med denne opskrift får du 6 stk.
Fremgangsmåde:
- Bland loppefrø og vand i en skål, og lad det trække i 5 minutter.
- Tilsæt mel og mælk, og pisk, til dejen er uden klumper.
- Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med salt.
- Bag 6 store pandekager af dejen, og hold dem varme.
Topping:
- Skyl og slyng spinaten, og damp den kort i lidt vand i en gryde, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.
- Fordel ricottaen på pandekagerne, og læg spinaten ovenpå.
- Fold halvdelen af pandekagen hen over fyldet, riv parmesanen over, top med skinke, og servér straks.
Hovedretter
Pandekagesandwich med kyllingestrimler