Kartoffelsuppe med kylling
Opskrift på kartoffelsuppe med kylling
60 min. – 4 pers.
Ingredienser:
- 2 porrer
- Smør til stegning
- 3 fed hvidløg
- 600 g kartofler
- 5 dl hønsebouillon
- 5 dl kogende vand
- 2 laurbærblade
- Salt og peber
- 400 g kyllingebrystfilet
- Olivenolie til stegning
- 2½ dl madlavningsfløde 18 %
Til servering:
Flute
Purløg
Fremgangsmåde:
Rens og snit porrer i tynde ringe. Sautér dem bløde i smør ved middelvarme sammen med finthakket hvidløg.
Skræl og skær kartofler i tern, og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt varm bouillon, vand og laurbærblade. Krydr med salt og peber, og lad suppen koge under låg i ca. 25 minutter.
Dup kyllingekødet tørt, og krydr med salt og peber. Brun kødet på begge sider i olivenolie på en pande, og steg dem færdige ved middelvarme 3-4 minutter på hver side.
Mærk efter, om kartoflerne i gryden er møre. Fisk laurbærbladene op, og blend suppen med en stavblender til en ensartet konsistens.
Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og vend dem i sammen med fløde.
Smag suppen til med salt og peber. Justér evt. konsistensen med mere vand eller fløde, og servér med flute og klippet purløg.