Vat mellem linjerne?

Lørdag, 26. august 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Foto: Colourbox.
Denne læser er ikke begejstret for Puks svar i brevkassen. Læseren mener, at Puks svar er for vattede.
Kvinde og mand former et hjerte med sine hænder

...

Jeg synes personligt, at dine svar er blevet meget vattede.

Har holdt Familie Journal altid (min mor startede, og jeg blev ved) og læste lige, at du ikke kunne give rigtigt svar på “biohaver” (Familie Journal nr. 29), men det er ikke fair at have ukrudt i villahaver, hvor de fleste gerne vil have en pæn have.

Jeg synes i det hele taget ikke om dine svar og synes måske, du snart skal overlade pladsen til en anden.

...

Kære ?

Du har ikke ulejliget dig med at skrive hverken Kære eller underskrive brevet med en afsender, men jeg vil nu tage dit brev seriøst alligevel.

Jeg er ked af, at du ikke bryder dig om mine svar. Jeg er særligt ked af, at du synes, mine svar var bedre før i tiden, og at jeg nu er vattet.

Jeg får hver uge mange roser og hilsner fra folk, der læser med, men er det ikke ofte sådan, at hvis man får ni positive henvendelser og én negativ, så er det den negative, man husker bedst, og de ni positive får mindre værdi. Kender I det?

Jeg ved ikke, om jeg er blevet vattet. Jeg er måske blevet mildere med årene. Jeg føler mig ikke helt klar til at overlade pladsen, som du foreslår, men jeg vil, som jeg altid gør, se kritisk på mine svar og kigge efter vat imellem linjerne, men så vil jeg til gengæld bede dig om at gøre dig den ulejlighed at adressere og skrive afsender næste gang, du skriver til et andet menneske. Aftale?

Mange hilsner fra Puk