Egenbetaling på reparation af høreapparater

Onsdag, 20. september 2023
Af Gitte Madsen
Foto: Colourbox
En læser pointerer, at man man selv skal stå for at vedligeholde sit høreapparat, hvis man køber fra en privat udbyder frem for det offentlige.
Digital modern hearing aid in the ear of aged old man.

Hej Gitte

Jeg sidder og læser dit svar i brevkassen om tilskud fra det offentlige og evt. egenbetaling for høreapparater, hvis du benytter et af de private tilbud.

Du glemmer måske nok at gøre opmærksom på, at godt nok får man tilskud fra det offentlige ved køb af høreapparater.

MEN går de i stykker, er der intet tilskud fra det offentlige til reparationen. Den udgift må man selv afholde helt og aldeles.

Dette bare til orientering af dig og brevkassens læsere.

GP

Kære GP

Tak for din kommentar til brevkassen. Pladsen her på siden er jo begrænset, så derfor kan jeg kun skrive forholdsvist korte svar.

Har man fået udleveret sit høreapparat fra en offentlig audiologisk afdeling, står denne også for at vedligeholde og reparere høreapparatet, hvis det bliver nødvendigt.

Men som du ganske rigtigt skriver, gælder det ikke, hvis man har købt et høreapparat hos en privat leverandør. Her er det købelovens regler, der gælder.

Det betyder, at hvis der opstår en fejl ved høreapparatet inden for de første to år, har man ret til at få det repareret.

Høreforeningen anbefaler derfor også, at man spørger forhandleren, om der er garanti på hele apparatet, og hvad garantien omfatter.

Gitte

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk