Opskrifter

Rabarbertærte med mandelflager

Fredag, 17. maj 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Peter Kam
Rabarbertærte med mandelflager er en forfriskende og delikat dessert, der fanger essensen af sommeren.
3 t
3 personer
Mørdej:
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 knsp. salt
1 æggeblomme
25 g mandelmel
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
130 g hvedemel
Mazarinmasse og fyld:
80 g marcipan
80 g sukker
80 g blødt smør
1 stort æg
25 g mandelmel
200 g rabarber
30 g mandelflager

Fremgangsmåde:

Mørdej:

  1. Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål.
  2. Rør æggeblomme i.
  3. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den.
  4. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 1 time.
  5. Rul mørdejen tyndt ud, og beklæd tærteformen med dejen.
  6. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.

Mazarinmasse og fyld:

  1. Pisk groftrevet marcipan, sukker og smør sammen i en skål.
  2. Tilsæt æg, og pisk godt.
  3. Vend mandelmel i dejen, til den er ensartet.
  4. Tænd ovnen på 175°.
  5. Skyl rabarber, og skær dem i meget tynde skiver.
  6. Tag tærtebunden ud af fryseren, og smør mazarinmassen ud i bunden af tærten.
  7. Tryk rabarberstykkerne let ned i mazarinmassen, og drys med mandelflager.
  8. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
  9. Afkøl tærten på en rist.
  10. Servér evt. tærten med cremefraiche eller flødeskum.