Kikse-karameltærte
Fremgangsmåde:
Mørdejsbund:
Riv smør, og bland det med flormelis, salt og mandelmel i en foodprocessor eller med fingrene. Rør ægget i.
Bland mel og kartoffelmel i dejen, og ælt den, så den er akkurat sammenhængende.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i mindst 30 minutter.
Læg dejen imellem 2 stykker bagepapir, og rul den ud i en firkant med en kagerulle, så den passer i tærteformen. Fjern det øverste lag bagepapir, vend dejen hen over tærteformen, og træk forsigtigt det sidste ark papir væk.
Tryk dejen fast i formen, og stil den på køl i 15 minutter. Tænd ovnen på 180° varmluft.
Prik huller i tærtebundens overflade med en gaffel, læg et ark bagepapir på, og fyld tørrede bønner på. Blindbag tærten i ovnen i 8 minutter.
Fjern bagepapir og bønner, og bag videre i 8-10 minutter, indtil tærtebunden er sprød og gylden. Lad den afkøle helt, og befri evt. bunden fra formen.
Saltkaramel:
Opvarm sukker og fløde i en stor gryde ved middel varme, til alle sukkerkorn er opløst. Skru op for temperaturen, så karamelmassen bobler godt op.
Bland salt og smør i, og lad det samle sig til en tyk karamel i 20-30 minutter. Hak mælkechokolade groft.
Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen i karamelblandingen. Afkøl karamellen let, og hæld den i tærtebunden. Stil kagen på køl i mindst 1 time.
Overtræk og pynt:
Knus kiksene, og drys dem over karamellen. Hak chokoladen groft, smelt den over vandbad, og fordel chokoladen over kagen. Stil kagen tilbage i køleskabet.