Familie Journal på sommertur: Landidyl på Nordfyn

Mandag, 1. juli 2024
Fie Algreen
Foto: Fie Algreen og Emma Dalskov
Emma og Fie fra Familie Journal er trukket i sommertøjet eller rettere i regntøjet - på vores tur rundt i det danske sommerland. Vi besøger tre steder: Tørresø, Skærbæk og Nordborg.
Vi tog masser af kaffepauser
Emma og Fie i det lille køkken.

Fie, som er fra Fyn, har mange dejlige sommerminder fra området, som hun gerne vil dele med Emma og jer, kære læsere. Nordfyn byder nemlig på mange gode oplevelser og sjove aktiviteter. Vi begynder vores tur ved Tørresø Strand, hvor vi skal overnatte i et sommerhus, der ligger lige i vandkanten.

Familie Journals sommertur på Nordfyn

Da vi parkerer bilen, kan vi straks se, at det lille sommerhus er noget helt særligt. Med nøglen i hånden åbner vi forsigtigt hoveddøren. Vi er trådt ind i et sommerhus, der minder om noget fra TV2's populære tv-serie "Badehotellet". Ejerne har nøje udvalgt alle møblerne på loppemarkeder, hvilket skaber en nostalgisk atmosfære, der hurtigt får os til at føle os hjemme.

Vi åbner terrassedørene og lader den friske havluft strømme ind, og på regnvejrsdage inviterer stuen os helt klart til at slænge os i kurvemøblerne, lægge benene op og nyde havudsigten.

Om aftenen kan vi vælge mellem at sove i sommerhuset eller i annekset. Emma vælger det lille anneks, mens Fie vælger det lille værelse i hovedhuset. Fra vores soveværelser kan vi høre lyden af bølgerne og nyde den fantastiske udsigt over vandet.

Nordfyns kyst

Området omkring Tørresø Strand byder på mange naturskønne steder som Enebærodde, Hasmark Strand, Fuglsang og Flyvesandet.

Her kan man finde sandstrande, brede stier og smalle diger, som helt klart er et besøg værd. Hvis man er fugleinteresseret, kan man med fordel medbringe en kikkert for at spotte sjældne fugle langs kysten.

Og melder den lille sult sig, kan man ved Fuglsang strandpark også nyde frokosten i det overdækkede område.

Familie Journals Sommertur i Danmark

Emma og Fie fra Familie Journal tager på rejse gennem det danske sommerland, hvor vejret kan være lige så skiftende som landskabet. Deres rejse begyndte på Nordfyn, hvor de fandt skjulte naturperler langs små, snoede landeveje. Valmuemarker og hyggelige vejboder med friske kartofler bidrog til den autentiske oplevelse.

I Tørresø på Nordfyn nød de roen i et sommerhus med kaffe på terrassen, uanset om solen skinnede eller regnen trommede mod taget. Aftensmaden blev krydret med nye danske kartofler, der blev tilberedt i det hyggelige køkken i Tørresø.

På Marsk Camp ved Vadehavet oplevede Emma og Fie glamping i sin fineste form, hvor luksus møder natur ved kanten af Vadehavets marskland. Det var en oplevelse, der både inspirerede og beroligede.

Et særligt højdepunkt var turen med "Landkrabben" i marsklandet, hvor Keld og hans søn Nicolai har kørt gæster rundt i fem år. Deres guidet tur åbnede op for store og små naturoplevelser, alt imens de delte deres indgående viden om områdets historie og dyreliv.

Turen sluttede på Als, hvor Sønderborg Slot, lækker is fra Iskonditoriet og musikoplevelser på Nord-Als Musikfestivalen satte prikken over i'et på Familie Journals sommertur.

Emma Dalskov og Fie Algreen

Området er ideelt til at udforske naturen, især hvis man har børn eller børnebørn. Natureventyr er en app med lokale eventyr, som gør det sjovt og nemt for voksne at tage børn i alderen 4-9 år med på en gåtur i naturen. Med appen i hånden bliver turen til et eventyr, hvor man går fra kapitel til kapitel langs en børnevenlig rute, og ved Fuglsang Strand findes en helt særlig rute.

Men Nordfyn har meget mere at byde på. Der er masser af vejboder og gårdbutikker, der sælger lokale specialiteter. Hvis du har en sød tand, ligesom os, så besøg Brenderup Bageri, som flere gange er blevet kåret for at have Fyns bedste brunsviger. Vi blev overvældet af deres mange kager og brød og endte med at købe to chokoladeromkugler, som vi varmt kan anbefale.

Sommerhuset og Nordfyn som destination byder på mange muligheder: Helt klart et besøg værd.