Mere mellem himmel og jord ... ?

Mandag, 5. august 2024
Af Puk Elgård
Foto: Birgitte Ahlmann
Læseren har en sær forespørgsel og er nervøs for, om hun er ved at blive skør. Hun ser alting i par og tror ikke på, at det sker ved et tilfælde.
Et tog

Kære Puk

Jeg har en måske lidt sær forespørgsel. Jeg har forsøgt at tale med mine venner om det, men de siger, jeg er tosset, så nu vil jeg høre din mening.

Jeg har hele tiden fornemmelsen af, at ting sker i par. Jeg kan læse i en bog eller på nettet, og hvis jeg læser ordet TOG, så siger de TOG i lige præcis samme øjeblik i radioen. Eller jeg kan få et fotominde på min telefon, lige samtidig med at jeg får et opkald eller en sms fra vedkommende, jeg fik et billede af.

Jeg kan også trykke et tal på telefonen, og så kører der en bil forbi, hvor det første nummer i nummerpladen er samme nummer, som jeg lige har trykket. Osv. osv. osv.

Faktisk er det sådan, at da jeg gik og overvejede, om jeg skulle skrive til dig, kom der senere på dagen en bil forbi, hvor der stod Puks rengøring, og så var jeg overbevist om, at jeg skulle skrive.

Jeg håber, du forstår, hvad jeg mener. Jeg oplever det så tit, at jeg har en fornemmelse af, at det ikke længere kan være tilfældigt.

Hvad tror du? Er der mere mellem himmel og jord, eller er det bare tilfældigheder?

Pigen, der oplever i par

Kære Pigen, der oplever i par

Den signatur er en virkelig fed bogtitel. Måske skulle man snuppe den til den næste bog?

Jeg ved intet om, hvad der er tilfældigt, og hvad der er bestemt af universet. Personligt er jeg nok lidt mere pragmatisk anlagt, end de fleste tror, og er ikke specielt optaget af de uforklarlige begivenheder. Jeg synes, det er svært nok at navigere i den verden, vi kan se, og for mig er det uoverskueligt at skulle forsøge at gennemskue en parallel verden også.

Det, du oplever, hedder vist med et fint ord synkronisitet. Det er et velkendt begreb, og jeg synes, du skal gå på nettet og læse om det. Der er folk, der mener, det er universet, der sender små beskeder gennem de synkrone oplevelser, og der er også mere bastante matematiske formler for den slags hændelser.

Umiddelbart tror jeg, du nu har fået øje på det, og så ser du det overalt. Sådan kan det være med mange ting. Har man købt en bil, kører alle pludselig i det samme mærke, eller er man gravid, ser man gravide alle vegne.

Men hvem ved? Måske sender universet dig små beskeder. Jeg er i hvert fald glad for, du blev sendt i min retning og fandt vej til brevkassen. Og jeg vil meget gerne invitere dig til at skrive tilbage til mig, hvis du oplever noget vildt i forhold til din synkronisitet. Ingen ved, hvad der foregår, og din forestilling kan være lige så rigtig som min.

Varme hilsner fra Puk