Opskrifter

​​​​​​​​Vintersalat med bagt knoldselleri

Fredag, 10. januar 2025Af Ditte Ingemann Foto: Lene Samsø
Vintersalat med bagt knoldselleri – en varm og rustik ret, der emmer af sæsonens smage.
20 min
4 personer
​​​​​​​​Vintersalat med bagt knoldselleri:
1 knoldselleri
50 g mandler
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
4 stilke frisk timian
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Riv knoldselleri groft på et rivejern.
  3. Fordel den i et ovnfast fad sammen med mandler.
  4. Hæld olivenolie i en skål. Riv hvidløg og citronskal, og rør det sammen med olivenolien.
  5. Tilsæt timian, salt og peber.
  6. Fordel oliedressingen godt rundt i fadet med knoldselleri.
  7. Bag det i ovnen i 20-22 minutter, eller indtil knoldsellerien er lysebrun – rør gerne i det undervejs.
  8. Servér salaten lun eller kold som tilbehør til f.eks. en tærte.