Chokoladekage med øl og blåbær
(8 pers.)
200 g blødt smør
160 g muscavadosukker
80 g mørk chokolade
2 æg
1½ dl stout eller anden mørk øl (f.eks. Young's Double Chocolate Stout el. Brooklyn Black chocolate)
220 g mel
2 tsk. bagepulver
25 g kakao
150 g flødeost
3 spsk. cremefraiche
50 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g hvid chokolade
125 g blåbær
1 spsk. kandiseret violer
Pisk smør og sukker luftigt, smelt chokoladen og pisk den i lidt ad gangen.
Rør æggene i et ad gangen og derefter øllet.
Bland mel, bagepulver og kakao og vend det i dejen.
Kom dejen i en smurt 22 cm springform, bag den ved 180° i 45 min. og lad den afkøle.
Pisk flødeosten med cremefraiche, flormelis og vanilje, smelt den hvide chokolade og rør den i. Skyl blåbærrene, tør dem og vend dem i chokoladecremen.
Kom den kolde kage ud på et kagefad, kom cremen over og pynt med kandiserede violer.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Chokolade-cheesecake
Jordbær-nøddekage
Chokolade-courgettekage
Find flere lækre chokoladekager her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)