Opskrifter

Pie med spinat og ost

Fredag, 10. juli 2009af Redaktion
Skøn og nem tærte med spinat og ost

(6 pers.)
10 min. + 50 min. i ovnen

500 g hel spinat
800 g ricotta (italiensk friskost)
2 æg
2 æggehvider
Lidt revet muskatnød
2 spsk. hakket persille
Salt og peber
Lidt olivenolie
8 plader fillodej

Tilbehør
Grøn blandet salat


Skyl spinaten og damp den i den væde, der hænger ved. Lad den dryppe meget grundigt af i et dørslag. Hak den groft. Pisk ricotta ensartet i en skål, tilsæt æg og æggehvider, muskat, persille, salt og peber. Rør spinaten i. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter og læg lag af fillodej i som bund. Læg spinatblandingen i dejen og fold fillopladerne ind over penslet med olie. Sæt den i ovenen ved 180° i 45-50 min. Lad den hvile og skær den i lagkagestykker, der spises med salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere tærter...
Kyllinge-spinat tærte
Porre-tomattærte
Ostetærte

Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...