Porre-tomattærte
25 min. + 30 min. i ovnen
(3-4 pers.)
Dej
120 g hvedemel
60-100 g groft mel
40 g smør
Salt, vand
Fyld
2-3 porrer
2-3 tomater
½ hakket løg
Ca. 50 g bacon (kan udelades)
Top
3 æg
½ -1 dl tykmælk el. lign.
Salt og peber
40 g revet ost
Tilbehør
Grøn salat
Kom mel, groft mel og smør i foodprocessor og blend med vand lidt ad gangen til en fast dej, der rulles ud og forbages, efter at den er prikket og foret langs kanten med alufolie. Man kan også lægge bacontern på dejen, så det bliver stegt samtidig. Når den er forbagt 10 min. ved 200°, kommes et fyld af blancherede porreringe, hakkede tomater og løg samt evt. bacon i tærten, og der toppes op med en sammenrørt blanding af æg, tykmælk, salt og peber og drysses med ost til sidst. Bages ved 200° i 25-30 min. Serveres lun med salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere gode tærter ...
Løgtærte
Vintertærte
Ostetærte
Courgettetærte