Opskrifter

Kyllinge-spinattærte

Mandag, 2. marts 2009af Redaktion
(2-3 pers.)1 salt mørdej bagt som nedenfor beskrevet350 g kyllingefilet kogt og skåret i mindre stykker300 g hel spinat20 g smør20 g mel2½ dl mælkSalt

(2-3 pers.)

1 salt mørdej bagt som nedenfor beskrevet
350 g kyllingefilet kogt og skåret i mindre stykker
300 g hel spinat
20 g smør
20 g mel
2½ dl mælk
Salt og peber
Revet muskat
3 mellemstore æg


Damp spinaten og knug væden fra. Kog kylling og skær i stykker. Afbag mel og smør og tilsæt mælken lidt ad gangen. Lad det koge i 3 min. Smag til med salt og peber. Vend spinat, kylling og hele æg i og drys med lidt muskat. Bages ved 180° i 35-40 min.
Serveres med grøn salat.

Mørdej
(Passer til mellemstor tærteform på ca. 22 cm i diameter)
2 dl hvedemel
1½ dl groft fuldkornsmel/speltmel/rugmel/grahams-mel
40 g smør
½ tsk. salt
Ca. ½ dl vand

Kom meltyperne, salt/sukker og smør i en foodprocessor og kør til smuldret masse. Kom vand i lidt ad gangen, mens du kører, til dejen danner en klump. Kom lidt kartoffelmel på et koldt bord (stål/sten) og rul ud med kagerulle. Kom i en tærteform (du behøver ikke smøre, da der er fedtstof i dejen). Læg alufolie, foldet som en pølse, langs kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200° i 7 min.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv flere tærter...
Porre-tomattærte
Løgtærte
Ostetærte
Porre-bacontærte