Slankeopskrift på grove teboller
Forberedelsestid: ca. 80 minutter
Ingredienser til 22 portioner
50 g gær
4 dl lunkent vand
300 g grahamsmel
500 g hvedemel
½ dl rapsolie
1 stk. æg
1 spsk. hørfrø
2 spsk. rørsukker
2 spsk. minimælk
5 g birkes
Fremgangsmåde grove teboller
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen, til den er glat og smidig.
Lad bolle dejen hæve tildækket og lunt ca 20 min.
Slå dejen sammen og form den til 2 kugler, som hviler på køkkenbordet 2-3 min tildækket.
Tril hver dejkugle til en lang pølse, del hver pølse i 10 stykker og form dem til boller.
Sæt bollerne på en smurt bageform og lad dem efterhæve tildækket og lunt 30-40 min. 7. Pensl bollerne med minimælk og drys med hørfrø.
Bages i 15-20 min. på 225 grader.
Energi-information pr. portion
Energi 160 kCal / 671 kJ
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 27 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 2 gram
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.