Speltboller med morgenfruer
(6-8 boller)
1 håndfuld morgenfrueblomster
25 g gær
2½ dl vand
2 spsk. fast yoghurt 10%
50 g solsikkekerner
2 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
125 g grahamsspeltmel
Ca. 250 g fint speltmel
Drys
Speltmel og morgenfruer
Pil de smukke, gullige kronblade af morgenfruerne. Smuldr gæren og rør den glat med vand og yoghurt. Tilsæt morgenfruer, solsikkekerner, olie, groft og fint mel. Ælt dejen længe på maskine eller med håndpisker, til den er sej og fugtig. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse 1-1½ time. Form dejen med melede hænder til boller og læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver 20-30 min. Spray med vand og drys bollerne med mel og morgenfruer.
Sæt pladen i ovnen på midterrillen og bag bollerne ca. 20 min. ved 200°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Grove morgenbrød
Bananbrød
Majsbrød