Kalkunschnitzel med gulerødder og sukkerærter i limesmør

Søndag, 1. august 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
En kalkunschnitzel kan være en lækker hverdagsret for hele familien - her er den serveret sammen med kogte grøntsager i en frisk limesmør.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

200 g kalkunschnitzel
75 g gulerod
75 g sukkerærter
10 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk. limesaft
½ tsk. brun farin
1 tsk. revet usprøjtet limeskal
Salt og peber
125 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Vask og kog kartoflerne til de er møre, ca. 25-30 min.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Skyl og nip sukkerærterne.
  3. Varm smørret op i en gryde. Tilsæt et knust hvidløg, limesaft og den brune farin. Lad blandingen simre ved svag varme, til farinen er opløst.
  4. Tilsæt ærter og gulerødder og lad grøntsagerne koge, til de er møre, men stadig har bid. Smag til med salt og drys limeskallen over grøntsagerne.
  5. Krydr kalkunschnitzlen med salt og peber og det andet knuste hvidløg. Steg den i ca. 8 min. på hver side, eller til den er gennemstegt.
  6. Server schnitzlen med de kogte kartofler og grøntsager.

Tip

Sukkerærterne kan nemt erstattes af f.eks. grønne bønner, og limen kan byttes ud med citron.