Ambrosiuskage
2 æg
120 g sukker
140 g smør
85 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Reven skal af 1 usprøjtet appelsin
Glasur:
Saft af appelsin
100 g flormelis
3 spsk. hakket, syltet appelsinskal
50 g grofthakkede mandler
Pisk æggene med sukker til en skummende masse (ca. 5 min. med elmikser). Smørret smeltes og foldes i skiftevis med sigtet mel, appelsinskal og bagepulver. Kommes i bagepapirforet lille bradepande (25 x 25 cm) og bages ved 190° i 20-25 min., til den slipper en strikkepind. Glasuren røres med appelsinsaft og trækkes over den afkølede kage, der drysses med syltet appelsinskal og hakkede mandler.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels
Prøv også
Krydderikage i klodser Guf guf-kage